Nutritional and health benefits of a partial substitution of red and processed meat with non-soy legumes:a 6-week randomized controlled trial in healthy working-age men
Publiceringsår
2025
Upphovspersoner
Bäck, Sari; Paivarinta, Essi; Pellinen, Tiina; Itkonen, Suvi T.; Lehtovirta, Mikko; Erkkola, Maijaliisa; Kaartinen, Niina E.; Männistö, Satu; Pajari, Anne-Maria
Organisationer och upphovspersoner
Helsingfors universitet
Pajari Anne-Maria
Paivarinta Essi
Erkkola Maijaliisa
Lehtovirta Mikko
Bäck Sari
Itkonen Suvi T.
Pellinen Tiina
Helsingfors universitetssjukhus
Pajari Anne-Maria
Paivarinta Essi
Erkkola Maijaliisa
Lehtovirta Mikko
Bäck Sari
Itkonen Suvi T.
Pellinen Tiina
Publikationstyp
Publikationsform
Artikel
Moderpublikationens typ
Tidning
Artikelstyp
En originalartikel
Målgrupp
VetenskapligKollegialt utvärderad
Kollegialt utvärderadUKM:s publikationstyp
A1 Originalartikel i en vetenskaplig tidskriftPublikationskanalens uppgifter
Journal/Serie
Moderpublikationens namn
Volym
64
Nummer
6
Artikelnummer
259
ISSN
Publikationsforum
Publikationsforumsnivå
2
Öppen tillgång
Öppen tillgänglighet i förläggarens tjänst
Ja
Öppen tillgång till publikationskanalen
Delvis öppen publikationskanal
Licens för förläggarens version
CC BY
Parallellsparad
Ja
Parallellagringens licens
CC BY
Övriga uppgifter
Vetenskapsområden
Hälsovetenskap
Publiceringsland
Tyskland
Förlagets internationalitet
Internationell
Språk
engelska
Internationell sampublikation
Nej
Sampublikation med ett företag
Nej
DOI
10.1007/s00394-025-03783-x
Publikationen ingår i undervisnings- och kulturministeriets datainsamling
Ja