Relationships of gut microbiota, short-chain fatty acids, inflammation, and the gut barrier in Parkinson's disease
Publiceringsår
2021
Upphovspersoner
Aho, Velma T. E.; Houser, Madelyn C.; Pereira, Pedro A. B.; Chang, Jianjun; Rudi, Knut; Paulin, Lars; Hertzberg, Vicki; Auvinen, Petri; Tansey, Malu G.; Scheperjans, Filip
Organisationer och upphovspersoner
Helsingfors universitetssjukhus
Scheperjans Filip
Paulin Lars
Pereira Pedro A. B.
Auvinen Petri
Aho Velma T. E.
Helsingfors universitet
Scheperjans Filip
Paulin Lars
Pereira Pedro A. B.
Auvinen Petri
Aho Velma T. E.
Publikationstyp
Publikationsform
Artikel
Moderpublikationens typ
Tidning
Artikelstyp
En originalartikel
Målgrupp
VetenskapligKollegialt utvärderad
Kollegialt utvärderadUKM:s publikationstyp
A1 Originalartikel i en vetenskaplig tidskriftPublikationskanalens uppgifter
Journal/Serie
Moderpublikationens namn
Volym
16
Nummer
1
Artikelnummer
6
ISSN
Publikationsforum
Publikationsforumsnivå
2
Öppen tillgång
Öppen tillgänglighet i förläggarens tjänst
Ja
Öppen tillgång till publikationskanalen
Helt öppen publikationskanal
Parallellsparad
Ja
Parallellagringens licens
CC BY
Övriga uppgifter
Vetenskapsområden
Neurovetenskaper; Neurologi och psykiatri
Nyckelord
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Publiceringsland
Förenade kungariket
Förlagets internationalitet
Internationell
Språk
engelska
Internationell sampublikation
Ja
Sampublikation med ett företag
Nej
DOI
10.1186/s13024-021-00427-6
Publikationen ingår i undervisnings- och kulturministeriets datainsamling
Ja