Elintarvikelisäaineiden uusimmat analyysimenetelmät
Publiceringsår
1987
Upphovspersoner
Sjöberg, Anna-Maija
Abstrakt
Tulkimukseen on koottu katsaus terveydellisiltä vaikutuksiltaan tutkituimpien Suomessa sallittujen elintarvikelisäaineiden uusimmista analyysimenetelmistä, jotka ovat lähinnä nestekromatografisia (HPLC) tai ioni-kromatografisia (IC). Näillä menetelmillä voidaan määrittää seuraavat lisäaineryh-mät: säilöntäaineet, hapettumisen estoaineet, synteettiset elintarvikevärit ja makeutusaineet. Sa-keuttamis- ja hyytelöimisaineet voidaan identifioida ja määrittää kokonaisina elektroforeettisesti tai geelisuodatuskromatografisesti tai hydrolyysi- tai pyrolyysituotteista kaasukromatografisesti ja massafragmentografisesti.
Visa merOrganisationer och upphovspersoner
Publikationstyp
Publikationsform
Separat verk
Målgrupp
Facklig
UKM:s publikationstyp
D4 Publicerad utvecklings- eller forskningsrapport eller -utredning
Publikationskanalens uppgifter
Journal
Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Förläggare
VTT Technical Research Centre of Finland
Nummer
667
ISSN
ISBN
Öppen tillgång
Öppen tillgänglighet i förläggarens tjänst
Nej
Licens för förläggarens version
Annan licens
Parallellsparad
Nej
Övriga uppgifter
Nyckelord
[object Object],[object Object]
Språk
finska
Internationell sampublikation
Nej
Sampublikation med ett företag
Nej
Publikationen ingår i undervisnings- och kulturministeriets datainsamling
Nej