undefined

Rye grain products exhibit antioxidant activity against free radical DPPH in vitro

Publiceringsår

2001

Upphovspersoner

Peltoketo, A.; Liukkonen, Kirsi; Hänninen, Marjukka; Oksman-Caldentey, Kirsi-Marja; Hiltunen, R.

Abstrakt

Wholemeal rye products have an important role in daily finnish diet as a source of dietary fiber.In addition to dietary fiber, rye products contain a wide range of nutrient and non-nutrient phytochemicals.These non-nutrient substances include phenolic compounds known to be capable of effective antioxidant action.In this study, different rye varieties and selected rye products were screened for their ability to act as antioxidant by scavenging the nitrogen-centered free radical DPPH· (1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl) widely used in radical-based antioxidant assays.
Visa mer

Organisationer och upphovspersoner

Teknologiska forskningscentralen VTT Ab

Oksman-Caldentey Kirsi-Marja Orcid -palvelun logo

Publikationstyp

Publikationsform

Artikel

Moderpublikationens typ

Konferens

Artikelstyp

Annan artikel

Målgrupp

Vetenskaplig

Kollegialt utvärderad

Kollegialt utvärderad

UKM:s publikationstyp

A4 Artikel i en konferenspublikation

Publikationskanalens uppgifter

Journal/Serie

VTT Symposium

Konferens

Whole Grain and Human Health: International Symposium<br/>

Förläggare

VTT Technical Research Centre of Finland

Nummer

213

Sidor

57-58

Öppen tillgång

Öppen tillgänglighet i förläggarens tjänst

Ja

Licens för förläggarens version

Annan licens

Parallellsparad

Nej

Övriga uppgifter

Språk

engelska

Internationell sampublikation

Nej

Sampublikation med ett företag

Nej

Publikationen ingår i undervisnings- och kulturministeriets datainsamling

Nej