Elevated plasma fibrinogen caused by inadequate α-linolenic acid intake can be reduced by replacing fat with canola-type rapeseed oil
Publiceringsår
2010
Upphovspersoner
Seppänen-Laakso, Tuulikki; Laakso, I.; Lehtimäki, T.; Rontu, R.; Moilanen, E.; Solakivi, T.; Seppo, L.; Vanhanen, H.; Kiviranta, K.; Hiltunen, R.
Organisationer och upphovspersoner
Teknologiska forskningscentralen VTT Ab
Seppänen-Laakso Tuulikki
Publikationstyp
Publikationsform
Artikel
Moderpublikationens typ
Tidning
Artikelstyp
En originalartikel
Målgrupp
VetenskapligKollegialt utvärderad
Kollegialt utvärderadUKM:s publikationstyp
A1 Originalartikel i en vetenskaplig tidskriftPublikationskanalens uppgifter
Volym
83
Nummer
1
Sidor
45-54
ISSN
Publikationsforum
Publikationsforumsnivå
1
Öppen tillgång
Öppen tillgänglighet i förläggarens tjänst
Nej
Parallellsparad
Nej
Övriga uppgifter
Nyckelord
Canola-type rapeseed oil; Competitive interactions; Lipid oxidation; Plasma fatty acids; Plasma fibrinogen; serum lipids
Språk
engelska
Internationell sampublikation
Nej
Sampublikation med ett företag
Nej
DOI
10.1016/j.plefa.2010.02.001
Publikationen ingår i undervisnings- och kulturministeriets datainsamling
Nej