Abscisic acid regulates anthocyanin biosynthesis and gene expression associated with cell wall modification in ripening bilberry (Vaccinium myrtillus L.) fruits

Abscisic acid regulates anthocyanin biosynthesis and gene expression associated with cell wall modification in ripening bilberry (Vaccinium myrtillus L.) fruits

Publiceringsår

2018

Upphovspersoner

Karppinen, Katja; Tegelberg, Pinja; Häggman, Hely; Jaakola, Laura

Organisationer och upphovspersoner

Uleåborgs universitet

Häggman Hely Margaretha Orcid -palvelun logo

Karppinen Katja Hannele

Publikationstyp

Publikationsform

Artikel

Moderpublikationens typ

Tidning

Artikelstyp

En originalartikel

Målgrupp

Vetenskaplig

Kollegialt utvärderad

Kollegialt utvärderad

UKM:s publikationstyp

A1 Originalartikel i en vetenskaplig tidskrift

Publikationskanalens uppgifter

Volym

9

Artikelnummer

1259

Publikationsforum

75148

Publikationsforumsnivå

1

Öppen tillgång

Öppen tillgänglighet i förläggarens tjänst

Ja

Öppen tillgång till publikationskanalen

Helt öppen publikationskanal

Parallellsparad

Ja

Övriga uppgifter

Vetenskapsområden

Biokemi, cell- och molekylärbiologi; Växtbiologi, mikrobiologi, virologi; Genetik, utvecklingsbiologi, fysiologi

Publiceringsland

Schweiz

Förlagets internationalitet

Internationell

Språk

engelska

Internationell sampublikation

Ja

Sampublikation med ett företag

Nej

DOI

10.3389/fpls.2018.01259

Publikationen ingår i undervisnings- och kulturministeriets datainsamling

Ja

Abscisic acid regulates anthocyanin biosynthesis and gene expression associated with cell wall modification in ripening bilberry (Vaccinium myrtillus L.) fruits - Forskning.fi