undefined

Production of non‐alcoholic beer via cold contact fermentation with Torulaspora delbrueckii

Publiceringsår

2022

Upphovspersoner

Nikulin, Jarkko; Aisala, Heikki; Gibson, Brian

Abstrakt

<p>Use of non-conventional yeasts are increasingly seen as a option for the production of low and alcohol-free beers. In this study, the application of four non-conventional yeasts - Kazachstania servazzii, Kluyevoromyces marxianus, Pichia fermentans and Torulaspora delbrueckii, originally isolated from sourdough cultures, for cold contact fermentations was assessed by screening their ability to reduce wort aldehydes at a fermentation temperature of 1.0 ± 0.5°C. Of the evaluated yeasts, Torulaspora delbrueckii was found to be most promising, being capable of the removal of wort-derived aldehyde off-flavours, while being sufficiently sensitive to low temperatures to limit the formation of ethanol. Despite the different alcohol by volume (0.07% vs. 0.28%), the beers produced via cold contact fermentation at 10L scale with T. delbrueckii and a reference lager yeast strain were similar, with no major differences found after sensory analysis. The results suggest that T. delbrueckii could be used in cold contact fermentation to produce non-alcoholic beers with alcohol content at, or close to, 0%.</p>
Visa mer

Organisationer och upphovspersoner

Teknologiska forskningscentralen VTT Ab

Gibson Brian

Aisala Heikki Orcid -palvelun logo

Nikulin Jarkko

Uleåborgs universitet

Nikulin Jarkko

Publikationstyp

Publikationsform

Artikel

Moderpublikationens typ

Tidning

Artikelstyp

En originalartikel

Målgrupp

Vetenskaplig

Kollegialt utvärderad

Kollegialt utvärderad

UKM:s publikationstyp

A1 Originalartikel i en vetenskaplig tidskrift

Publikationskanalens uppgifter

Volym

128

Nummer

1

Sidor

28-35

Publikationsforum

61913

Publikationsforumsnivå

1

Öppen tillgång

Öppen tillgänglighet i förläggarens tjänst

Ja

Öppen tillgång till publikationskanalen

Delvis öppen publikationskanal

Licens för förläggarens version

CC BY

Parallellsparad

Ja

Parallellagringens licens

CC BY

Övriga uppgifter

Vetenskapsområden

Övrig teknik och teknologi; Jordbruksbioteknologi

Nyckelord

[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]

Förlagets internationalitet

Internationell

Språk

engelska

Internationell sampublikation

Ja

Sampublikation med ett företag

Nej

DOI

10.1002/jib.681

Publikationen ingår i undervisnings- och kulturministeriets datainsamling

Ja