Production of non‐alcoholic beer via cold contact fermentation with Torulaspora delbrueckii
Publiceringsår
2022
Upphovspersoner
Nikulin, Jarkko; Aisala, Heikki; Gibson, Brian
Abstrakt
<p>Use of non-conventional yeasts are increasingly seen as a option for the production of low and alcohol-free beers. In this study, the application of four non-conventional yeasts - Kazachstania servazzii, Kluyevoromyces marxianus, Pichia fermentans and Torulaspora delbrueckii, originally isolated from sourdough cultures, for cold contact fermentations was assessed by screening their ability to reduce wort aldehydes at a fermentation temperature of 1.0 ± 0.5°C. Of the evaluated yeasts, Torulaspora delbrueckii was found to be most promising, being capable of the removal of wort-derived aldehyde off-flavours, while being sufficiently sensitive to low temperatures to limit the formation of ethanol. Despite the different alcohol by volume (0.07% vs. 0.28%), the beers produced via cold contact fermentation at 10L scale with T. delbrueckii and a reference lager yeast strain were similar, with no major differences found after sensory analysis. The results suggest that T. delbrueckii could be used in cold contact fermentation to produce non-alcoholic beers with alcohol content at, or close to, 0%.</p>
Visa merOrganisationer och upphovspersoner
Uleåborgs universitet
Nikulin Jarkko
Publikationstyp
Publikationsform
Artikel
Moderpublikationens typ
Tidning
Artikelstyp
En originalartikel
Målgrupp
VetenskapligKollegialt utvärderad
Kollegialt utvärderadUKM:s publikationstyp
A1 Originalartikel i en vetenskaplig tidskriftPublikationskanalens uppgifter
Volym
128
Nummer
1
Sidor
28-35
ISSN
Publikationsforum
Publikationsforumsnivå
1
Öppen tillgång
Öppen tillgänglighet i förläggarens tjänst
Ja
Öppen tillgång till publikationskanalen
Delvis öppen publikationskanal
Licens för förläggarens version
CC BY
Parallellsparad
Ja
Parallellagringens licens
CC BY
Övriga uppgifter
Vetenskapsområden
Övrig teknik och teknologi; Jordbruksbioteknologi
Nyckelord
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Förlagets internationalitet
Internationell
Språk
engelska
Internationell sampublikation
Ja
Sampublikation med ett företag
Nej
DOI
10.1002/jib.681
Publikationen ingår i undervisnings- och kulturministeriets datainsamling
Ja