Robust Food Waste Management Method for Food Services
Startår
2023
Slutår
2024
Projektmål
Hävikkihallintaa ravitsemispalveluille (ROMANCE) Uusi tutkimushanke elintarvikejätteen ja ruokahävikin vähentämiseksi käynnistyi 2023 tammikuussa. Kaksivuotisessa hankkeessa tutkitaan millaisella seurantamenetelmällä hävikin määrää ja tyyppiä pystytään parhaiten arvioimaan yrityksissä ja koko Suomen tasolla. Lisäksi tutkitaan, miten viestinnällä voidaan vaikuttaa hävikin määrään. Kehitämme ruokahävikin hallintamenetelmiä yksityisten ja julkisten ravitsemispalveluiden tarpeisiin. Hankkeen tavoitteena on etsiä ratkaisuja kustannus- ja resurssitehokkaisiin hävikinhallintakäytäntöihin, henkilökunnan motivointiin sekä hävikin ennaltaehkäisyä tukevaan toimintakulttuuriin. Kokeilemme uusia hävikin vähentämiskeinoja ja teknisiä sovelluksia pilottiravintoissa. Hankkeen aikana kokoamme yhteen ja viestimme hävikin minimoinnin parhaista käytännöistä alan toimijoille. Etsimme nyt mukaan kaikenlaisia hävikin vähentämistyöstä kiinnostuneita ravintoloita. Toimipisteen ei tarvitse olla ennalta hävikin minimoinnin mestari - riittää, että tahtoa kehitystyöhön, kokeiluihin ja mittaamiseen on. Viestimme jatkossa hankkeen tuloksista ja kokoamme hankkeessa tuotetut koulutus- ja infomateriaalit Ravintolafoorumi-sivustolle. https://projects.luke.fi/ravintolafoorumi/