Robust Food Waste Management Method for Food Services

Startår

2023

Slutår

2024

Projektmål

Hävikkihallintaa ravitsemispalveluille (ROMANCE) Uusi tutkimushanke elintarvikejätteen ja ruokahävikin vähentämiseksi käynnistyi 2023 tammikuussa. Kaksivuotisessa hankkeessa tutkitaan millaisella seurantamenetelmällä hävikin määrää ja tyyppiä pystytään parhaiten arvioimaan yrityksissä ja koko Suomen tasolla. Lisäksi tutkitaan, miten viestinnällä voidaan vaikuttaa hävikin määrään. Kehitämme ruokahävikin hallintamenetelmiä yksityisten ja julkisten ravitsemispalveluiden tarpeisiin. Hankkeen tavoitteena on etsiä ratkaisuja kustannus- ja resurssitehokkaisiin hävikinhallintakäytäntöihin, henkilökunnan motivointiin sekä hävikin ennaltaehkäisyä tukevaan toimintakulttuuriin. Kokeilemme uusia hävikin vähentämiskeinoja ja teknisiä sovelluksia pilottiravintoissa. Hankkeen aikana kokoamme yhteen ja viestimme hävikin minimoinnin parhaista käytännöistä alan toimijoille. Etsimme nyt mukaan kaikenlaisia hävikin vähentämistyöstä kiinnostuneita ravintoloita. Toimipisteen ei tarvitse olla ennalta hävikin minimoinnin mestari - riittää, että tahtoa kehitystyöhön, kokeiluihin ja mittaamiseen on. Viestimme jatkossa hankkeen tuloksista ja kokoamme hankkeessa tuotetut koulutus- ja infomateriaalit Ravintolafoorumi-sivustolle. https://projects.luke.fi/ravintolafoorumi/

Projektdeltagare

Ansvarig organisation

Personer

Silvennoinen, Kirsi