Kalaöljyn lisääminen siikarehuun ennen perkuuta - Tuotannon taloudellisuus ja tuotteen terveellisyys
Startår
2010
Slutår
2011
Projektmål
Hankkeessa tutkitaan mikä ajanjakso ennen perkuuta olisi käytännön kalankasvatuksessa riittävä palauttamaan lihaksen terveellisyysominaisuudet kasviöljypohjaisen ruokinnan jälkeen. Toisaalta loppuruokinnan vaikutusta tarkastellaan taloudellisesta näkökulmasta. Tutkimuksessa selvitetään millä tavalla rehuraaka-aineen hintakehitys ja loppuruokinta vaikuttavat tuotannon kustannuksiin.
Projektdeltagare
Ansvarig organisation
Ursprunglig organisation
Vilt- och fiskeriforskningsinstitutet
Personer
Airaksinen Susanna
Relaterade organisationer
Åbo universitet
Resultat
Resultat och påverkan
Hankkeen tuloksia voidaan hyödyntää konkreettisesti siian tuotannon suunnittelussa. Kalankasvattajille ja rehuteollisuudelle tutkimus tuottaa tarkkaa tietoa siitä, miten teuraskalan rasvahappokoostumusta voidaan säätää ja mitkä ovat sen vaikutukset lopputuotteen laatuun ja toiminnan taloudellisuuteen. Kuluttajanäkökulmana on siikatuotteiden terveellisyyden säilyttäminen muuttuvassa toimintaympäristössä.
Övriga uppgifter
Nyckelord
Elintarvike, Kuluttajat, Rehut, Siika