Kalaöljyn lisääminen siikarehuun ennen perkuuta

Kalaöljyn lisääminen siikarehuun ennen perkuuta - Tuotannon taloudellisuus ja tuotteen terveellisyys

Startår

2010

Slutår

2011

Projektmål

Hankkeessa tutkitaan mikä ajanjakso ennen perkuuta olisi käytännön kalankasvatuksessa riittävä palauttamaan lihaksen terveellisyysominaisuudet kasviöljypohjaisen ruokinnan jälkeen. Toisaalta loppuruokinnan vaikutusta tarkastellaan taloudellisesta näkökulmasta. Tutkimuksessa selvitetään millä tavalla rehuraaka-aineen hintakehitys ja loppuruokinta vaikuttavat tuotannon kustannuksiin.

Projektdeltagare

Ansvarig organisation

Ursprunglig organisation

Vilt- och fiskeriforskningsinstitutet

Personer

Airaksinen Susanna

Relaterade organisationer

Åbo universitet

Resultat

Resultat och påverkan

Hankkeen tuloksia voidaan hyödyntää konkreettisesti siian tuotannon suunnittelussa. Kalankasvattajille ja rehuteollisuudelle tutkimus tuottaa tarkkaa tietoa siitä, miten teuraskalan rasvahappokoostumusta voidaan säätää ja mitkä ovat sen vaikutukset lopputuotteen laatuun ja toiminnan taloudellisuuteen. Kuluttajanäkökulmana on siikatuotteiden terveellisyyden säilyttäminen muuttuvassa toimintaympäristössä.

Övriga uppgifter

Nyckelord

Elintarvike, Kuluttajat, Rehut, Siika

Kalaöljyn lisääminen siikarehuun ennen perkuuta - Tuotannon taloudellisuus ja tuotteen terveellisyys - Forskning.fi