Siikatuotteiden räätälöinti - Kasvatetun siian rasvapitoisuuden ja rasvan laadun hallinta

Startår

2009

Slutår

2011

Projektmål

Hankkeen tavoitteena on tuottaa tutkimustietoa, joka tukee kasvatetun siian kehittymistä laadukkaana, monipuolisena ja terveellisenä elintarviketeollisuuden raaka-aineena. Siika raaka-aineen tulee täyttää jalostajan ja kuluttajan sille asettamat odotukset sekä haastaa ominaisuuksillaan edullisempi valkolihainen tuontikala. Toisaalta rehuraaka-aineiden saatavuuden globaalit muutokset eivät saa heikentää kalatuotteiden laatua. Tutkimus tuottaa tietoa keinoista, joilla laatua voidaan hallita.

Projektdeltagare

Ansvarig organisation

Ursprunglig organisation

Vilt- och fiskeriforskningsinstitutet

Personer

Airaksinen Susanna

Relaterade organisationer

Åbo universitet
Suomen kalatalaous- ja ympäristöinstituutti
Polar Fish Oy

Resultat

Resultat och påverkan

Hankkeen tuloksia voidaan hyödyntää tuotekehityshankkeissa ja siiankasvatuksen käytäntöjen optimoinnissa. Kalankasvattajille ja rehuteollisuudelle tutkimus tuottaa tietoa siitä, miten teuraskalan rasvapitoisuus määräytyy ja mitkä ovat sen vaikutukset lopputuotteen laatuun. Jalostajille tutkimus tuottaa tietoa eri tuotteille optimaalisista rasvapitoisuuden raja-arvoista ja rasvalähteen vaikutuksista prosessiominaisuuksiin. Kuluttajille hankkeen vaikutukset näkyvät laadukkaina ja taustaltaan tunnettuina siikatuotteina.

Övriga uppgifter

Nyckelord

Elintarvike, Kalankasvatus, Kuluttajat, Laatu, Rasvapitoisuus, Rehut, Siika