Siikatuotteiden räätälöinti - Kasvatetun siian rasvapitoisuuden ja rasvan laadun hallinta
Startår
2009
Slutår
2011
Projektmål
Hankkeen tavoitteena on tuottaa tutkimustietoa, joka tukee kasvatetun siian kehittymistä laadukkaana, monipuolisena ja terveellisenä elintarviketeollisuuden raaka-aineena. Siika raaka-aineen tulee täyttää jalostajan ja kuluttajan sille asettamat odotukset sekä haastaa ominaisuuksillaan edullisempi valkolihainen tuontikala. Toisaalta rehuraaka-aineiden saatavuuden globaalit muutokset eivät saa heikentää kalatuotteiden laatua. Tutkimus tuottaa tietoa keinoista, joilla laatua voidaan hallita.
Projektdeltagare
Ansvarig organisation
Ursprunglig organisation
Vilt- och fiskeriforskningsinstitutet
Personer
Airaksinen Susanna
Relaterade organisationer
Åbo universitet
Suomen kalatalaous- ja ympäristöinstituutti
Polar Fish Oy
Resultat
Resultat och påverkan
Hankkeen tuloksia voidaan hyödyntää tuotekehityshankkeissa ja siiankasvatuksen käytäntöjen optimoinnissa. Kalankasvattajille ja rehuteollisuudelle tutkimus tuottaa tietoa siitä, miten teuraskalan rasvapitoisuus määräytyy ja mitkä ovat sen vaikutukset lopputuotteen laatuun. Jalostajille tutkimus tuottaa tietoa eri tuotteille optimaalisista rasvapitoisuuden raja-arvoista ja rasvalähteen vaikutuksista prosessiominaisuuksiin. Kuluttajille hankkeen vaikutukset näkyvät laadukkaina ja taustaltaan tunnettuina siikatuotteina.
Övriga uppgifter
Nyckelord
Elintarvike, Kalankasvatus, Kuluttajat, Laatu, Rasvapitoisuus, Rehut, Siika