FOODPRINT - Elintarvikeketjun toiminnan kehittäminen jalanjäljen pienentämiseksi: laskentamenettelyjen ja työkalujen kehitys

Startår

2009

Slutår

2012

Projektdeltagare

Ansvarig organisation

Ursprunglig organisation

Forskningscentralen för jordbruk och livsmedelsekonomi (MTT)

Personer

Katajajuuri Juha-Matti


Resultat

Resultat och påverkan

Julkaisu:KATAJAJUURI, JUHA-MATTI, NURMI, PAULIINA, PULKKINEN, HANNELE, SAARINEN, MERJA, SILVENIUS, FRANS. 2010. Finnish foodprint methodology and protocol development. In: 20th SETAC Europe Annual Meeting 23-27 May 2010, Seville, Spain. 1 p.

Övriga uppgifter

Nyckelord

Acidification, Calculation, Carbon footprint, Climate impact, Development, Elinkaari, Elinkaariarviointi, Elintarvike, Elintarvikeketju, Environmental impact, Environmental load, Eutrophication, Food, Foodstuff, Global warming potential, Guide, Happamoituminen, Harmonisation, Harmonisointi, Hiilijalanjälki, Ilmasto, Ilmastovaikutus, Improvement, Kehittäminen, Laskenta, Laskentamenetelmä, Laskentaohje, Lca, Life cycle analysis, Life cycle assessment, Method, Methodology, Metodologia, Parantaminen, Product, Rehevöityminen, Rehevöitymisjalanjälki, Rule, Ruoka, Standardi, Supply chain, Toimitusketju, Tuotantoketju, Tuote, Työkalu, Vesijalanjälki, Ympäristökuormitus, Ympäristövaikutus