Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan laboratorio

< Tillbaka till sökresultaten

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan laboratorio

Förkortning

ACE

Beskrivning av infrastrukturen

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan laboratorio tarjoaa palveluja liittyen tutkimus- ja mittausosaamiseen, rakennusfysikaaliseen ja rakennusten sisäilman hallintaan. Palvelutoimintaan kuuluvat kiinteistöjen ja suurten yritysten energiakatselmoinnit, tiiviysmittaukset, lämpökuvaukset ja sisäilman konsultoinnit. Laboratorion täysimittakaavainen maalämpöpumppulaboratorio tarjoaa testaus ja tuotekehityspalvelua laitevalmistajille ja tuotekehittäjille. Tiloissa on myös mahdollista valmistaa ja tutkia vaihtoehtoisia, pellettimuotoisia polttoaineita, sekä tarkastella Jokiväylän kampuksen uusiutuvan energian tuotantoa ja varastointia. Infra- ja kaivostekniikassa tutkimuspalvelua tarjotaan maa-ainesten käsittelyssä murskauksesta seulontaan. Laboratorio tarjoaa myös lumi- ja jäärakentamisen konsultointipalveluita. Lisäksi monipuolinen kalusto mahdollistaa palvelujen räätälöinnin asiakkaan rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaan liittyvissä tarpeissa. Älykäs rakennettu ympäristö -osaamisryhmä sekä TEQU-palvelukonsepti hyödyntävät tiloja ja laitteita tutkimustoiminnassaan.

Vetenskaplig beskrivning

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan laboratorion osaamisalueet ovat talonrakentaminen, talo- ja energiatekniikka sekä infra- ja kaivostekniikkaan liittyvä tutkimus- ja kehittämistoiminta. Laboratorio hyödyntää laboratorion ulkopuolisia eri puolella Lappia sijaitsevia rakennusfysikaalisia tutkimusympäristöjä. Lisäksi käytössä ovat eri paikoissa sijaitsevat uusiutuviin energioihin, kuten aurinko- ja tuulienergiaan sekä biokaasuihin liittyvät tutkimuslaitteistot.

Verksamheten har inletts

2014

Ansvarig organisation

Lapin ammattikorkeakoulu

Nyckelord

tuotekehitys, rakentaminen, talonrakennus, talotekniikka, rakennustekniikka, yhdyskuntatekniikka, energiatehokkuus, lämmitystekniikka, energiakatselmointi

Forskningsinfrastrukturens tjänster

Tjänst

Övriga uppgifter

Vetenskapsområden

TEKNIK

Klassifikationer

På Finlands Akademis vägvisare

Nej

Kontakt

Namn

Kai Ryynänen

Beskrivning

Osaamispäällikkö

Telefonnummer

+358 40 526 15 96

Besöksadress

Jokiväylä 11C, 96300 Rovaniemi