Optisen mittaustekniikan laboratorio

< Tillbaka till sökresultaten

Optisen mittaustekniikan laboratorio

Förkortning

OML

Beskrivning av infrastrukturen

OML tarjoaa yrityksille esiselvityksiä ja prototyyppijärjestelmäkehitystä. Esiselvityksissä selvitetään optisen mittaustekniikan soveltuvuutta asiakkaan sovelluksen ratkaisuun. Esiselvitys voi sisältää asiakkaan luona tai laboratoriossa suoritettavia testejä. Tuloksena saadaan ehdotus sovelluksen ratkaisumahdollisuuksista optista mittaustekniikkaa hyödyntäen. Arvio sisältää sovelluksen ratkaisuun tarvittavien laitteiden ja menetelmien määrityksen. Lisäksi esiselvityksen aikana voidaan kartoittaa sovelluksen toteuttamiseen tarvittavat kumppanit. Prototyyppijärjestelmäkehityspalvelulla toteutetaan ja testataan optista mittaustekniikkaa hyödyntäviä prototyyppijärjestelmiä asiakkaan määrittelemään sovelluskohteeseen. Taustalla on tyypillisesti esiselvitys. Sovellustyyppejä voivat olla esimerkiksi kohteiden tunnistus, laaduntarkastus, 2D- tai 3D-mittaaminen. Prototyyppijärjestelmän toiminta voidaan testata asiakkaan tarpeiden mukaisesti joko laboratorion tai asiakkaan omissa tiloissa.

Vetenskaplig beskrivning

Optisen Mittaustekniikan Laboratoriolla on kokemusta soveltavasta tutkimus- ja kehitystyöstä vuodesta 1999 lähtien. Ryhmän osaamisalueet ovat konenäkö, teollisuuden optinen mittaustekniikka sekä robottiautomaatio. Keskisimmät tutkimusalueet ovat optiseen mittaustekniikkaan perustuvat automaatiosovellukset kaivoksissa ja prosessiteollisuudessa, sekä optiset 3D mittaus-, mallinnus- ja valmistustarkkuuden hallintamenetelmät prosessi- ja valmistavassa teollisuudessa.

Verksamheten har inletts

2014

Ansvarig organisation

Lapin ammattikorkeakoulu

Nyckelord

mittaustekniikka, optinen mittaustekniikka, optiikka, automaatio, robottiautomaatio, 3D-mittaus, mallinnus, automaatiosovellukset

Forskningsinfrastrukturens tjänster

Tjänst

Övriga uppgifter

Vetenskapsområden

TEKNIK

Klassifikationer

På Finlands Akademis vägvisare

Nej

Kontakt

Namn

Jukka Leinonen

Beskrivning

Projektipäällikkö

Telefonnummer

+358 50 316 76 92

Besöksadress

Tietokatu 1, 94600 Kemi